28 Aralık 2010 Salı

Uyan ! Uyan Oğlum...

Genç delikanlı kalkmış. Elini yüzünü yıkıyordu. Kahvaltısını edip üstünü giyinmeye başladı. Saçını taradı, dişlerini fırçaladı ve güzel kokular süründü. Mükemmel bir haftasonuydu. "O"nla buluşmaya gidiyordu. "O"nu çok seviyor bir an olsun aklından çıkaramıyordu. Buluşmalarına 1-2 saat vardı. Hiç durmadan çıkmıştı evden. Çok sabırsız, aceleciydi. Hiç durur mu gitti kuyumcuya. Aldı evlenme teklifi edeceği yüzüklerini ve yola koyuldu. 7 aydır beraber nişanlısıyla hala ilk günkü gibi birbirlerine aşıklar ve artık evlenme vakitlerinin geldiğini düşünüyorlardı. Genç yüzüğünü yaptırtıp oradan ayrıldı. Çok güzel bir bukle papatyayla sevdiğine kavuşmaya gidiyordu. Kız'da 30dk öncesinden genci beklemeye koyulmuştu bile. "O" gelecekti hiç beklemez miydi sevdiği genci. Genç kısa süren yolculuğun ardından kızla buluşmaya gitti. Birbirlerini buluşma saatlerini ayarladıktan sonra hiç konuşmazlar ve buluştuklarında sevinçten deliye dönerlerdi. Delikanlı için buluşma yerine gitmek hiç kolay olmamıştı. Bir elinde bir bukle papatya, ceket cebinde de en kıymetli eşyası evleneceği kıza takacağı yüzük vardı. Delikanlı'nın kalbi çıkacak gibi "güm ! güm ! güm !" atıyor ve yerinde duramıyordu. Çok güzel bir sahil mekanı ayarlamışlardı. Çok güzel boğaz manzarası, enfes ortamı ve müthiş havasına sahipti. Genç kız delikanlıyı müthiş seviyordu ve delikanlı'nın sürprizinden bir haberdi. Normal buluşacaklarını sanmasına karşın müthiş bir duygu kaplamıştı içini. Sevgi buydu, emek buydu belkide aşk buydu. Delikanlı çıka geldi. Genç kız hemen koşa koşa sarıldı. Delikanlıda doya doya sarıldı sevdiğine, aşık olduğu o güzel kıza. "Oturalım aşkım." dedi genç kıza. Kız "Peki bitanem." diyip oturdular. Genç, kıza çiçeği verdi ve "Bu Senin Hayatım." diyerek takdim etti. Genç kız söyleyecek söz bulamadı. Sadece gelmesi yeter diye düşünüyordu hep ondan başka birşey düşünmüyordu. Genç delikanlı en sonunda dayanamadı. Sevgilisini ayağa kaldırdı ve önünde diz çöktü. Şu sözleri sarfederek : " Bebeğim, hayatım, canım seni çok ama çok seviyorum. Birbirimizi çok seviyoruz ve 7 aydır nişanlıyız. Bu mutlu beraberliğimizi güzel bir dünya eviyle sonuçlandırmak istiyorum aşkım. BENİMLE EVLENİR MİSİN ?" diyerek Genç kıza yüzüğü çıkardı. Genç Kız çok ama çok şaşkın ve o an dünyanın en ama en mutlu kızı olmuş. Evlenecekleri günün hayalini kura kura bu günü beklemişti. Genç kız kocaman bir sesle, dalgalar taşlara vururken, karabataklar denize dalıp çıkarken, o güzel kuş sesleri yerini sessizliğe bırakırken... Yüksek bir sesle "EVETTTTTTTTTTT." dedi ve Genç delikanlıyla genç kız birbirlerine doya doya sarılıyorlardı. Artık delikanlının hayali gerçek olmuş. Evlenecekleri gün tarihini bile kendi kafasında düşünmüştü. Genç kızda aynı şekilde sanki birbirlerinin kalbi birbirlerinden birbirlerinin beyni birbirlerindeydi. Ruh ikiziydiler birbirlerinin. Delikanlı kızı elinden tuttu ve koşa koşa çimenlere uzandılar. O güzel anın tadını çıkarta çıkarta.

İşte o an Öğlen 12:23'e vurmuştu. Bir ses vurdu kulağına delikanlının. " Uyan ! Uyan Oğlum..." diye ve Genç o an tüm hayal kırıklığını üstünde yaşayarak ağlamaklı oldu. Bu gencin annesiydi. Genç'in bir ayağı yok, bir koluda yanıkları yüzünden sarılıydı. Bu güzel rüyayı görmüş olmak bile hayallerinin sınırlarını zorlamasına yetti ve olmayan genç kızı olmayan aşkını var ederek onunla EVLENME TEKLİFİ EDEREK belki de hayatı boyunca kavuşması zor olana kavuştu. Genç tekrar uykuya dalıp rüyaya devam etmek istedi ama sonuç alamadı. Tekrar uykuya dalmaya çalıştı sonuç alamadı. Rüya orda bitmişti ama kalbindeki o derin duygular bitmeyecekti. Bitmeyecekti. Genç delikanlı hep sevecek, o genç kızla evlenecekti. Bir gün oda evlendiğinde bu rüyayı anımasayacak belki de geçmiş günlerine gülecekti. Belki de evlenemeyecekti Genç Delikanlı. Hiç evlenemeyecekti... !

2 yorum:

  1. ben bu yazıyı çok beğendim. Cümleler biraz devrik ama onlar da zamanla düzelecek. Bir de bukle papatya değil emrecim, buket papatya olacak... çalışmalarının devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ablacım evet bukle olayında nasıl o hatayı yapmışım hayret.. Kontrol edip edip düzeltip yayınlıyorum. Yayınlayınca tekrar bakıyorum ama oluyor hatalar.

    Cümlelerde ise evet aslında öyle içimden geldiği gibi yazdım. Türkçe dil kurallarına dikkat ederek biraz devrikler var dediğin gibi ablacım zamanla düzelecek.

    YanıtlaSil